SSF/JÄMTLAND-HÄRJEDALEN

Årsmötesprotokoll 2008
 

                     Jämtlands Skällande Fågelhund, vandringspris:

Skakelbergets Vikki, 3 st. 1:or 75 poäng
Östansjöns Pokal, vandringspris, bästa rörliga prov
Skakelbergets Vikki, 86 poäng, ägare Örjan Esbjörnsson, även Vinnare Predatorjakten 2007


Resultat Börtnan 29-30 okt provledarprotokoll


Resultat Vemdalen 22-23 okt provledarprotokoll


Jaktprov Offerdal 2007.

För sjunde året i rad ordnar vi jaktprov i offerdal. Som vanligt är man överhopad av anmälningar, ett delikat problem. Ett problem som är svårare och mindre trevligt, är föryngringsytorna som breder ut sig nått sanslöst. Det avverkas som aldrig förr, man börjar undra om det är meningsfullt att fortsätta med trädskällarjakten. Trotts att vi kör tretimmarsprov, är det svårt att få ihop provytor som räcker. När man tar med en provyta måste man tänka på att det kan vara ett snabbt ekipage som läger mycket mark under sig, dessutom kan det i ”värsta fall” vara så, att det är dåligt med fågel, vilket gör att det inte blir några längre uppehåll ”fågelarbeten” man kanske har gått över marken efter ett par timmar. Inte kul för varken hundförare eller arrangör.

 Vi är ständigt på jakt efter nya provytor för att kunna få in flera hundar, men hittar man en ny, så avverkas en annan. Dessutom vill vi att det ska vara områden som håller goda fågelbiotoper för den aktuella årstiden. Vi tycker det är bättre att ha kvalitet än kvantitet. Hoppas på några nya områden till nästa år.

Ett år som i år är det kul att arrangera jaktprov, föryngringen har varit gynnsam, gott om fågel, dock kan det vara skillnader dag för dag., fåglarna flockar sig en del och flyttar runt, man vet inte riktigt var man har dem. Dessutom hade vi riktigt tur med vädret. Vindstilla runt åtta grader, lite lätt molnighet, alla var eniga, bättre kan det inte bli.

Resultaten då. Åtta starter per dag När måndagens resultat summerades hade vi två ettor. Thorbjörn Tengströms hund Obygdens Mirka hade dragit ihop 91p. Bo Thoressons Tail tips Lina jobbade ihop 75p.

Anders Grip, Röjbackens Vilma 61p, Gerhard Nilsson, Keiju 58p, Harry Eriksson, Pötbobäckens Zicko 56p.

Tisdagsresultaten. En etta, nämligen Anders Grips Röjbackens Vilma som tog sin tredje etta 76p, och blev SJCH. Stort Grattis. Obygdens Mirka skällde ihop 65p. Olle Svelanders hund Kolåsens Ita 65p, Peter Zwahlen, Kolåsens Ina 61p, Lars Lindell, Mikko 60, Gerhard Nilsson Keiju 59p.  

Stefan Olofsson

 

Resultat Offerdal provet provledarprotokoll


Förhöstprov Lakavattnet

 Torsdagkväll 23/8 samlas vi åter vid Lakavattnets camping. Det känns som man nyligen varit här, men det är bara att konstatera att ytterligare ett år har gått.

Men med samma glädje som alltid, och med förhoppningar om att föryngringen lyckats, och att hundarna aldrig varit bättre än nu, samlas vi runt borden för att gå igenom provregeländringar, lottning av domare och provområden.

 Givetvis diskuteras även björnstammen i området, som anses vara mycket god.

Här är björnkontakterna täta och det skjuts björn varje år, fredag em. sköts en nalle i området.

Proven gick dock utan några närmare kontakter med nallar.

Samtliga hundar går till pris första dagen, Dock inte något första pris, även om Anders Grips hund, Röjbackens Vilma är snubblande nära, slutar på snöpliga 74 p. Även Örjan Backlunds hund, Spetsgårdens Riiku, hade inte allt kvar till första priset men slutade på 73 p.

Som vanligt hade Harry Göransson ordnat med mat vilket verkligen uppskattas av deltagare och domare. Tror att det här med den sociala biten, och den trevliga samvaron på våra utlysta jaktprov är en bidragande orsak till att det är så många som vill komma med.

 

Lördagsmorgon, det har börjat blåsa upp, och redan vid åttatiden tar det i riktigt rejält, och inte blir det bättre fram på dagen.  Anders Jonsson är dock  snabbt ute och hinner skrapa ihop ett par jobb som slutar med att hans hund Isadora drar ihop 70p. Ytterligare en hund som går till pris är Spetsgårdens Rikku äg Örjan Backlund lyckas skalla ihop 55p och ett tredje pris.

Det blir givetvis svårt för hundarna i den hårda vinden att både hitta fågel, och markera rätt.

Det vekade som att det trotts vädret var hyfsat med fågel, även om det inte gick ut några första pris. Finnandemöjligheterna låg mellan tre och sex stycken under fredagsprovet.

Som vanligt vill jag tacka domare som ställer egna hundar för att bedöma andras hundar, trotts att det är premiärhelg för fågeljakt. Harry Göransson som fixar med mat, boende, och fina provmarker. Väl mött nästa år.

Stefan Olofsson

Resultat från jaktprovet i Lakavattnet i form av provledarprotokoll

 

Resultat från jaktprovet i vemdalen i form av provledarprotokoll

 


 

Sammanfattning av 2006 i Jämtland-Härjedalen.

Den gamla styrelsen sitter kvar ännu en period, kassör Jörgen Jönsson sa dock att detta var hans sista period. Nya frivilliga kandidater anmäler sitt intresse till valberedningen

Tor-Leif Andersson tel: 0696-51139. Antalet medlemmar har minskat med 3st.

På utställningen i Östersund-Sandviken 27 Maj deltog 33 hundar, BIS blev Keiju äg. Gerhard Nilsson Frösön,

i Vemdalen 25 Nov. deltog 34 hundar, BIS blev Piika äg. Tom Gundt Vemhån.

Vi har genomfört 5st utlysta prov där antalet starter var 82st. På rörliga prov genomfördes 14st av 29 anmälningar. Antalet hundar som gått till pris har ökat markant mot förra året, det har ju varit betydligt bättre med fågel i år.

Nya champions i lokalklubben: SJCH Fort-Hjort Jeppe äg. Erling Månsson Bispgården,

SJCH Friesgårdens Nina II äg. Roland Bylander Oviken, SUCH Vassåsens Aya äg. Johan Hansson & Daniel Wikström Strömsund, SUCH Spetsgårdens Riiku ägare Örjan Backlund Hammarstrand, NORDJCH Tiukka äg. Tore Björnbet och sen är hon med i år igen Knut Östmos Talvi med hemmaort Mosvik som gått och tagit ett INTJCH, Grattis till er alla.

Klubbmästare blev Piika äg Tom Gundt. Östansjöns vandringspris till högsta poäng rörligt togs av Fort-Hjort Jeppe äg. Erling Månsson samt Jämtlands Skällande fågelhund blev Röjbackens Vilma äg. Anders Griph Strömsund.

Arbetet med att förbereda Skallkungen 2007 är i full gång.

Till slut ETT STORT TACK till alla funktionärer som ställer upp och jobbar för att andra ska få sina hundar bedömda på jaktprov och utställningar.

Utan er järnvilja att ställa upp i er lokalklubb för andra, så gick inte den här verksamheten att genomföra.

Tänk på det ni som ställer upp på jaktprov och utställningar, ni är där för att många ställer upp och arbetar ideellt. Ett uttryck av uppskattning från er som inte har tid eller intresse att engagera er i funktionärsarbete, värmer och sporrar till nya tag.

Styrelsen SSF J-H g.m.

Lennart Jönsson

Ordf.


 

Predatorjakten 2006

Eftersom Predatorjakten 2006 blev lyckad så kommer den att fortsätta även under 2007.
Så det är bara att ladda fällorna och vässa åtlarna och skicka in nya resultat.

Så till den roliga uppgiften att utse årets predator jägare, vilket inte var så svårt då vår
vinnare Henrik Kindblom lyckades slå tvåan med hela 645 poäng.

Ett stort grattis till henrik för väl utfört arbete

 

Nyheter 2006